::EPISOD VIII::

– Seriernas Ikaros!

– … måla manga i ansiktet?!

 

::Del 1 av 2::

MangaPatriarkatet8

Vår första djupdykning i seriehistorien! Vi rör oss inte allt för långt tillbaka i tiden, och tar upp den stora mangaboomen som tog västvärlden med storm strax efter millenieskiftet. Vad hände egentligen och hur har det påverkat oss idag? Vi tar hjälp av tre experter i denna första del av vårt tvådelade dokumentäravsnitt. Här får vi bakgrunden till hur det kom sig att mangan etablerade sig i Sverige. 

Vad hände sen? Det kan ni höra i Del II som kommer ut under slutet av sommaren!

 

I studion: Lisa Medin, Stef Gaines, Staffan Dahlberg och Anders Häger Jönsson samt Lisa Olsson via mail.
Jingel och specialklippning: Mark Gaines Utrustning: Olof Falk
Episkt omslag: Yossra El Said

Ljudklipp-citat ur följande verk: Cha-La Head Cha-La (Öppningstemat till Dragon Ball Z © Yukinojo Mori, Chiho Kiyoka, Kenji Yamamoto), The heart beneath (© Celtic Frost & Manga Entertaiment) Revenge of the nerds (© Interscope Communications, 20th Century Fox; rösten tillhör Donald Gibbs) Ljudeffekt-klipp från Logic. Klippen används med stöd av Creative Commons, artikel 107.


Följ denna länk
för att komma till MANGAPATRIARKATETS katalogsida på iTunes Store.
Det går även bra att högerklicka på den här länken och välj ”kopiera länkadress”, för att sedan klistra in i valfri RSS-läsare. Klart! Du får nya avsnitt allt eftersom de släpps.