::EPISOD IV::

Kan inte någon rädda serie-Sverige?!

– Gör det själv!

 

mangapatriarkatetpahogstadiet

FÖRSTA AVSNITTET AV MANGAPATRIARKATETS MAFFIGA HÖSTSÄSONG!

Vägen till publicering är inte spikrak, och sätten att komma fram blir bara fler och fler. I förra episoden pratade vi om att känna sig oinkluderad i serie-Sverige – i episod 4 pratar vi om vad svenska serietecknare handgripligen kan göra för att inkludera sig själva och att lyfta hela branschen på kuppen. Vi snackar med Yvette Gustafsson, som gick från att ha publicerats i en av nordens största serietidningar till att ta sin serie till webben – och sedan rodde i land sitt crowdfunding-projekt med råge! Men är crowdfunding verkligen bara goa grejor, och vad bör man se upp med? Vi reder ut alla begreppen och peppar järnet!

I studion: Lisa Medin, Stef Gaines, Yvette Gustafsson & Inomhus-Hen. Jingel: Mark Gaines Utrustning: Olof Falk
Episkt omslag: Sofia Falkenhem.

Ljudklipp-citat ur följande verk: Shingeki no Kyojin (© Revo & Sound Horizon samt Hiroyuki Sawano) & Guren Lagann (© Taku Iwasaki & Gainax) samt Wonder Woman Mix, baserad på CBS Wonder Woman (se länk till youtube-klippet här). Ljudeffekt-klipp från GRSites samt Soundjay. Klippen används med stöd av Creative Commons, artikel 107.

Vi ber om ursäkt för det långa uppehållet – för att fira fortes återkomst och höstsäsongens start har vi i detta avsnitt ett spillans nytt introsnack! Dessutom är avsnitt fem på G, så ni har mycket att se fram emot.

 


Följ denna länk
 för att komma till MANGAPATRIARKATETS katalogsida på iTunes Store.
Det går även bra att högerklicka på den här länken och välj ”kopiera länkadress”, för att sedan klistra in i valfri RSS-läsare. Klart! Du får nya avsnitt allt eftersom de släpps.

Ni kan njuta av episod fyra nedan.

 

::Kolofon::
Att läsa när du lyssnat och vill veta mer om det vi pratade om.

Mer från temat som togs upp i EPISOD IV: